Sport

10 jaar "DynamicTennis Maasgouw" in Heel


10 jaar DynamicTennis Maasgouw in Heel.
 
Zo lang mogelijk actief bewegen, sociale contacten aan gaan, zoeken naar een sport die voor jou geschikt is, ook voor op latere leeftijd.
Dit waren 10 jaar geleden de beweegredenen om een club op te richten, die door middel van het beoefenen van de dynamictennissport aan deze doelstellingen kon voldoen.

Nel Swinkels was de kartrekker en eerste voorzitter van een groep van 12 deelnemers (zie foto) die in de sporthal van Heel hun thuisbasis zochten. Er werd een trainer gezocht voor het aanleren van de basistechnieken. En wat als een recreatief groepje begon, groeide uit tot een groep fanatieke spelers die meer wilden dan alleen in Heel spelen.

Er werden contacten gelegd in den lande en de eerste uitwisselingen, toernooien en kampioenschappen leverden al snel resultaten op. De prijzenkast raakte overvol zowel van bekers voor individuele als voor verenigingsresultaten. Brabant, Gelderland en zelfs een uitwisseling met Hoorn zat in het pakket van toernooibezoeken.

Dynamictennis wordt gespeeld met een kleiner racket met een lichtere bal op een badmintonveld waarbij het net op 85 cm hoogte hangt. De regels van tafeltennis worden toegepast en er wordt gespeeld tot 21 met een verschil van 2 punten.
Bij dubbelspel moet men om de beurt spelen en je mag alleen onderhands serveren. Doordat de spelmaterialen lichter zijn en er binnen gespeeld wordt bij een constante temperatuur, droog en geen wind, is de kans op blessures en ongemakken kleiner.

Inmiddels is “DynamicTennis Maasgouw” uitgegroeid tot een vereniging van 42 leden afkomstig uit de gemeente Maasgouw, maar ook uit heel het midden Limburgse Maasgebied weten leden (dames en heren) tussen de 50 en 80 jaar de weg naar de sporthal in Heel te vinden.
Ons logo symboliseert de dynamiek van het spel, de golven van de Maas en de speelballen van het spel.

“DynamicTennis Maasgouw” is een vereniging die een dynamisch spel speelt en als slogan heeft gekozen:

Bij DynamicTennis Maasgouw......... daar speel je voor je plezier!

Gespeeld wordt op woensdag van 17:30 - 19:00 uur en op vrijdag van 10:00 – 11:30 uur in sporthal “Reutsdael” aan Sportparklaan 54 in Heel.
Er wordt aan diverse toernooien en kampioenschappen deel genomen en zelf organiseren wij ook regelmatig toernooien.
Voor meer info bezoek onze website: www.dynamictennismaasgouw.nl of neem telefonisch contact op met onze voorzitter Geert Kehrens: 0475-572160.

Al 9 jaar lang staan vast in het jaarprogramma: Nieuwjaarsbrunch, algemene ledenvergadering, een nazit, uitstapje derde helft, Limbra- cup, Brabant-cup, Krasse Knarrentoernooi, Rommelpottoernooi en nationale kampioenschappen.

Dit jubileumjaar is er speciaal aandacht voor het versterken van de onderlinge band door een uitstapje te organiseren naar ”Inspiration Point” in Valkenswaard.

Hopelijk hebben wij u kunnen informeren over onze gezellige “club” die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

 • Headline 1

  te koop vitrinekastje met Limoges porselein

  Zeer mooi notenhouten vitrinekastje met Limoges porselein. Kastje apart € 70.00, Limoges € 30.00. Lees meer
 • Headline 1

  jongensbed met bergruimte en ombouw

  Compleet jongensbed met veel bergruimte en extra ombouw. lxbxh bed: 203 x 96,5 x 66 lxbxh ombouw: 206 x 33,5 x 166 Inclusief lattenbodem en matras (200x90) Inclusief Bouwhandleidingen Zonder dekbedovertrek en kussen die op de foto te zien zijn Lees meer
 • Headline 1

  Foto insteekmapjes

  Handige foto insteek-mapjes. Per map kunnen 80 foto's afmeting10x15 cm (of kleiner).Heb je ook nog foto's rondslingeren maar geen zin om uren te plakken met fotohoekjes? Dan zijn deze mapjes heel handig. Ook leuk om een plaatjes-vertelboekje te maken voor de kinderen. Lees meer
 • Headline 1

  skelter

  Mooie zelfbouw skelter. Lees meer
 • Headline 1

  ethyleen slang

  Te koop nieuwe ethyleen slang plus minus 40 meter. Lees meer

Laatste reacties