Sport

10 jaar "DynamicTennis Maasgouw" in Heel


10 jaar DynamicTennis Maasgouw in Heel.
 
Zo lang mogelijk actief bewegen, sociale contacten aan gaan, zoeken naar een sport die voor jou geschikt is, ook voor op latere leeftijd.
Dit waren 10 jaar geleden de beweegredenen om een club op te richten, die door middel van het beoefenen van de dynamictennissport aan deze doelstellingen kon voldoen.

Nel Swinkels was de kartrekker en eerste voorzitter van een groep van 12 deelnemers (zie foto) die in de sporthal van Heel hun thuisbasis zochten. Er werd een trainer gezocht voor het aanleren van de basistechnieken. En wat als een recreatief groepje begon, groeide uit tot een groep fanatieke spelers die meer wilden dan alleen in Heel spelen.

Er werden contacten gelegd in den lande en de eerste uitwisselingen, toernooien en kampioenschappen leverden al snel resultaten op. De prijzenkast raakte overvol zowel van bekers voor individuele als voor verenigingsresultaten. Brabant, Gelderland en zelfs een uitwisseling met Hoorn zat in het pakket van toernooibezoeken.

Dynamictennis wordt gespeeld met een kleiner racket met een lichtere bal op een badmintonveld waarbij het net op 85 cm hoogte hangt. De regels van tafeltennis worden toegepast en er wordt gespeeld tot 21 met een verschil van 2 punten.
Bij dubbelspel moet men om de beurt spelen en je mag alleen onderhands serveren. Doordat de spelmaterialen lichter zijn en er binnen gespeeld wordt bij een constante temperatuur, droog en geen wind, is de kans op blessures en ongemakken kleiner.

Inmiddels is “DynamicTennis Maasgouw” uitgegroeid tot een vereniging van 42 leden afkomstig uit de gemeente Maasgouw, maar ook uit heel het midden Limburgse Maasgebied weten leden (dames en heren) tussen de 50 en 80 jaar de weg naar de sporthal in Heel te vinden.
Ons logo symboliseert de dynamiek van het spel, de golven van de Maas en de speelballen van het spel.

“DynamicTennis Maasgouw” is een vereniging die een dynamisch spel speelt en als slogan heeft gekozen:

Bij DynamicTennis Maasgouw......... daar speel je voor je plezier!

Gespeeld wordt op woensdag van 17:30 - 19:00 uur en op vrijdag van 10:00 – 11:30 uur in sporthal “Reutsdael” aan Sportparklaan 54 in Heel.
Er wordt aan diverse toernooien en kampioenschappen deel genomen en zelf organiseren wij ook regelmatig toernooien.
Voor meer info bezoek onze website: www.dynamictennismaasgouw.nl of neem telefonisch contact op met onze voorzitter Geert Kehrens: 0475-572160.

Al 9 jaar lang staan vast in het jaarprogramma: Nieuwjaarsbrunch, algemene ledenvergadering, een nazit, uitstapje derde helft, Limbra- cup, Brabant-cup, Krasse Knarrentoernooi, Rommelpottoernooi en nationale kampioenschappen.

Dit jubileumjaar is er speciaal aandacht voor het versterken van de onderlinge band door een uitstapje te organiseren naar ”Inspiration Point” in Valkenswaard.

Hopelijk hebben wij u kunnen informeren over onze gezellige “club” die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.

|Doorsturen