Algemeen

Bever in het avondlicht Natuurmonumenten organiseert bever-arrangement met lezing en gebiedswandeling


Maak met een presentatie en een avondwandeling kennis met deze indrukwekkende klusjesman onder de dieren. We maken bij dit arrangement een grote kans op een ontmoeting met het grootste knaagdier van Europa. Op vrijdagavond 13 juli bieden we de unieke kans om van 19.00 uur tot 22.00 uur op onderzoek in de Midden-Limburgse Maasvallei. Vertrekpunt is de Cafe-zaal Bongaerts, Walburgisstraat 13 in Ohé en Laak. Deze bijzondere activiteit met presentatie, avondwandeling en een consumptie bij de ontvangst kost voor leden van Natuurmonumenten €7,50; niet-leden betalen € 10,00; kinderen betalen speciale tarieven. Er kunnen maar een beperkt aantal mensen mee. Daarom is deelname alleen mogelijk via de vooraanmelding op www.natuurmonumenten.nl/agenda<http://www.natuurmonumenten.nl/agenda>.

Geheimen van de bever
Beverexpert Willy de Koning verzorgt allereerst een boeiende foto-, filmpresentatie over het leven van dit knagende zoogdier. Aansluitend gaan we het veld in waarbij Willy ons in een speurtocht naar beversporen, zoals afgeknaagde bomen en hun beverburcht, leidt. Omdat we dit keer ’s avonds op zoek gaan, is de kans op een ontmoeting groter. Zo krijgen we vanuit Willy’s kennis en ervaringen een compleet beeld van dit prachtige dier.

Belangrijke bewoner
De bever is een schuw maar indrukwekkend dier en is succesvol terug van weggeweest in Limburg. De bever voelt zich in de oevergebieden van de Maasvallei met zijn ruige natuur prima thuis. De laatste tijd maakt de veel voorkomende bever veel meningen los: Is het een last- of lustdier? Voor Natuurmonumenten is de aanwezigheid van de bever een belangrijke aanwijzing dat het goed gaat met de natuur in de Maasvallei. Dit slimme dier bezorgt hier met zijn slimme watermanagement allerlei extra kansen voor verschillende soorten planten en dieren.

foto: Natuurmonumenten
|Doorsturen

Agenda


>>> Klik hier voor de complete Agenda.
Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties