Sport

Emma Wolff en Jeffrey Valckenborgh nieuwe clubkampioenen jeugd Visclub Wessem


Emma Wolff en Jeffrey Valckenborgh nieuwe clubkampioenen jeugd Visclub Wessem

Vanwege een straffe noord-westenwind werd er op vrijdag 22 juni uitgeweken naar de Koeweide, waar de beslissing om het clubkampioenschap zou vallen.
In de B-groep (vissen onder begeleiding van een coach) werden er in tegenstelling tot de vorige wedstrijd regelmatig voorns gevangen.
Emma Wolff wist zich als enige meisje keurig staande te houden tussen de jongens en wist liefst 23 voorns te vangen, wat een zeer verdiende 1e plaats opleverde met een gewicht van 1290 gram.
Broer Max Wolff hield de familie-eer hoog door een 2e plaats op te eisen met een gewicht van 880 gram.
Bram Smeets eindigde met 700 gram op een keurige 3e plaats.
Hierdoor werd Emma Wolff overtuigend de nieuwe clubkampioen , op plaats 2 Max Wolff wat het familiefeest compleet maakte, en ook nog een podiumplek voor Jarno Theunissen op plaats 3.
In de A-groep (selectievissers) waren er vooraf nog 3 kanshebbers . De vraag was of Diesel Westerhoff zijn titel van vorig jaar kon prolongeren?
In deze wedstrijd wist Diesel Westerhoff , ondanks het lossen van een bonusvis, de wedstrijd naar zijn hand te zetten en onder andere door 10 voorns te vangen, uiteindelijk 2260 gram aan te bieden, wat de winst opleverde.
Limburgs kampioen Jeffrey Valckenborgh viste een solide wedstrijd en eindigde met 1640 gram op plaats 2.
Arne Plessers behaalde door een sterke eindsprint een mooie 3e plaats met 1430 gram.
Jeffrey Valckenborgh wist door dit resultaat het clubkampioenschap voor zich op te eisen en is daardoor de opvolger van Diesel Westerhoff die dit jaar genoegen moest nemen met plaats 2.
Kristof Plessers haalde ook het podium met een fraaie 3e plaats.
Na afloop werden in het druk bezochte clublokaal onder het genot van een hapje en een drankje de bekers en de bijbehorende prijzen uitgereikt.

Zaterdag 30 juni wordt aan de vijver in Posterholt de 2e wedstrijd gehouden om het LK
Kom onze jongens aanmoedigen:aanvang 10:00 uur
|Doorsturen