Algemeen

Raardpop Nederweert 2018

Door Gilsing lokale media

Watchin’ Joe wint Van Horne Pop én een optreden op Raadpop 2018

Watchin’ Joe won vrijdagavond de 30e editie van Van Horne Pop in muziekcentrum ‘De Bosuil’ in Weert. Het was een succesvol debuut van de band uit de regio Weert met een arsenaal aan stevige rockcovers. De jury werd het nog lastig gemaakt, maar het publiek was het met de beslissing eens.

Watchin’ Joe
Jesse Kanters (zang), Matthijs Timmermans (bas), Thomas Veugen (gitaar), Dries Beljon (drum) en Merijn Metsemakers (gitaar) zijn super trots op hun resultaat en kunnen direct twee gigs aan hun agenda toevoegen. Met deze titel winnen ze ook een optreden tijdens Raadpop 2018 in Nederweert op 6 en 7 juli. Daarnaast staan ze in het voorprogramma van een optreden van The Hilbilly Moonshiners & Friends in de Bosuil op 1 december 2018.

Het gevarieerde programma op vrijdag telde optredens van schoolbands en bevat deze editie meer variatie dan andere jaren. Er waren naast bands ook duo’s en singer-songwriters meedoen. Van Horne Pop, hét popfestival van de Philips van Horne uit Weert, bestaat precies dertig jaar. En dat in het jaar dat de school haar 50-jarig jubileum en de stad Weert het Van Horne Jaar viert. Deze 30e editie telt twee jubileumconcerten: vrijdagavond was de reguliere bandwedstrijd met een groot aantal schoolgroepen. Vandaag, zaterdag 14 april, staat het het ‘Van Horne Pop, The Reunion Concert’ met twaalf bands op het programma. Bands die de afgelopen dertig jaar Van Horne Pop hebben gewonnen of hoog zijn geëindigd.

De twee concerten vinden plaats in het bekende Weerter muziekcentrum ‘De Bosuil’. Aanvang ‘VHP Reunion Concert’ op zaterdag: 19.15 uur. De zaal is open om 18.45 uur.

Danny Vera op RaadPop 2018

Danny Vera staat zaterdag 7 juli het podium van RaadPop 2018 in Nederweert. Danny laat weten blij te zijn met de ‘rebound‘ en hoopt iedereen weer te zien. De organisatie van het gratis zomerfestival is verheugd met de komst van één van de “hotste” artiesten van dit moment. Vorig jaar was hij ook te zien op RaadPop maar na een flinke onweersbui met kortsluiting tot gevolg moest hij zijn optreden helaas staken.

Danny Vera verwierf landelijke bekendheid als huisband van Voetbal International op RTL7. Met Distant Rumble debuteerde de Zeeuwse singer-songwriter op het vermaarde Excelsior Recordings, een klassiek album met een moderne sound. Invloeden uit de jaren 50 & 60 zijn bij Vera nooit ver weg en de basis van elk liedje staat steevast fier overeind: de man met zijn gitaar. Hij werd met rock ’n roll in de aderen geboren en brengt sinds 1995 Americana in de stijl van meesters als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley.

In 2002 debuteerde Danny Vera met “For the light in your eyes”, waarmee hij op 1 kwam in de Turkse hitparade. Inmiddels zijn we vijf albums verder. Distant Rumble (2013), waar gitarist James Burton (vaste gitarist bij Elvis Presley) aan mee werkte, is bijvoorbeeld een plaatje. Zijn authentiek rockabilly geluid met country invloeden komt op deze plaat weergaloos naar voren. In 2014 maakte Vera de EP “The New Black & White”, die in 2015 een vervolg krijgt, met een show langs 45 theaters in Nederland. Een jaar later zag het gloednieuwe album The Outsider het levenslicht, wederom een genot om naar te luisteren. Live rocken zijn nummers de pan uit ( aldus ‘3voor12’), hetgeen ook de uitverkochte zalen tijdens de Clubtour 2015 en 2016 verklaart.

Danny Vera is misschien wel het best bewaarde geheim van de Lage Landen en het wordt tijd dat daar verandering in komt.

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band op Raadpop 2018

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band staat dit jaar op het podium van RaadPop 2018 in Nederweert. De organisatie van het gratis zomerfestival is verheugd met de komst van de band die al te zien was op diverse grote festivals als Dauwpop en Bevrijdingsfestival Limburg, trad op naast acts als The Common Linnets, Kensington en Pierce Brothers en had airplay op radio omroepen 3FM, Veronica en Qmusic.

The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band
The Hillbilly Moonshiners Bluegrass Band is een hedendaagse band die je favoriete pophits van toen en nu vertaalt naar moderne country en folk uitvoeringen.

That’s right, folks! The Hillbilly Moonshiners dompelen jouw dierbaarste hitjes onder in smerig Louisiaans moeraswater. Yee-‐haw! Deze vijf vettige, ongemanierde Zuiderlingen (of Rednecks, wat je wil) houden wel van een feestje, op z’n rednecks. Herbeleef klassiekers van artiesten als George Baker en Bon Jovi of ga uit je dak op hedendaagse Top 40‐hits van Katy Perry, Miley Cyrus, Beyoncé, Pharrel, Weeknd en anderen. Dus, sla die zelf gebrouwen, vitaminerijke moonshine achterover en schud die billen als in de Summer of ’69!

Recent kwam hun nieuwe single ‘Can’t Feel My Face’ uit. Het origineel werd in de uitvoering van de Britse artiest The Weeknd een grote internationale hit, en ook de versie van The Hillbilly Moonshiners belooft veel goeds. Zo werd er wederom samengewerkt met de Amerikaanse top producer Fred Kevorkian, die in het verleden Grammy’s won met zijn werk voor artiesten als Willie Nelson, Ryan Adams en Maroon 5. ‘Can’t Feel My Face’ is verkrijgbaar via de bekende download- en streamkanalen.

Uncle Harry op RaadPop 2018

De driekoppige Stonerbluesband Uncle Harry uit Nederweert staat dit jaar op het podium van RaadPop 2018 in Nederweert. De organisatie van het gratis zomerfestival is verheugd met de komst van de band die dit jaar ook op de ‘Sena Performers stage’ op het bevrijdingsfestival te Roermond staat.

Uncle Harry
Uncle Harry is een 3-koppige psychedelische stoner bluesband uit Limburg. Deze mannen zorgen dat psychedelica wordt versterkt door een heavy sound. Het is een heftige versie van Deep Purple of een moderne Kyuss. Deze band geeft het bewijs dat je met 3 man genoeg in huis hebt om de hele zaal op stelten te zetten. Met een scheurende Hammond, een grommende gitaar en stuwende drums laat Uncle Harry zien dat ze stevige en harde muziek maken waarbij je hoort te zweten. De energie spat van het podium af en dat is te merken in de zaal! Het is een in-your-face rock & roll show die alle kanten op gaat. Verwacht veel riffs die elkaar afwisselen met solo’s.

April 2017 presenteerde ze hun eerste album ‘Radio Roadtown’. Nu laten ze mensen kennis maken met de bombastische set die ze neer zetten. Ze proberen Nederland te veroveren met hun muziek, maar landen als Duitsland, België en Schotland zijn tussentijds ook op hun pad gekomen. Ze hebben afgelopen december in de finale van de bekende popwedstrijd ‘Nu Of Nooit’ gestaan en willen nu alleen nog maar meer!

Meer info vind je op www.uncleharryband.com 

Tributeband “THE DARK” op Raadpop 2018

Dé Nederlandse Anouk tribute The Dark staat dit jaar op het vrijdag-podium van Raadpop in Nederweert, hét gratis zomerfestival van de regio.

Zonder enige reserve mag de Nederlandse zangeres Anouk gerust de meest succesvolle zangeres van de Lage Landen genoemd worden. Vanaf 1997 scoorde ze hit na hit, getuige een erelijst waarop succesvolle singles als “Nobody’s wife”, “Girl”, “the Dark”, “RU Kiddin’ me” en “It’s so hard” niet misstaan. Met haar unieke dijk van een stem, vol soul, en een enorme krachtige performance, speelde ze meerdere malen Pinkpop, Rock Werchter (B) en niet te vergeten een uitverkocht Gelredome plat.

Tributeband “THE DARK”
Dé Nederlandse Anouk tribute The Dark weet de live ambiance van een Anouk concert als geen ander te benaderen. Vijf door de wol geverfde instrumentalisten en een stoot van een zangeres, met een dijk van een stem, voeren je in een zeer afwisselende show dwars door het repertoire van de enige echte rockdiva van de Lage Landen!

Met The Dark haal je een avondje onvervalst rocken in huis, eerlijk en recht uit het hart.

The Lighthouse op Raadpop 2018

De jonge Leuvense popband The Lighthouse staat dit jaar op het podium van RaadPop 2018 in Nederweert. De organisatie van het gratis zomerfestival op 6 en 7 juli 2018 is verheugd met de komst van de band die meer dan 100 live shows onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, Pukkelpop, Suikerrock, Crammerock en tal van andere binnen- en buitenlandse podia hebben gedaan

The Lighthouse
Frisse, dansbare popsongs, dat is het handelsmerk van de jonge Leuvense popband The Lighthouse. Hun melodieuze cocktail van meerstemmige zang met gitaar, toetsen en swingende drums zorgt zowel op plaat als op het podium voor een instant goed humeur. Dat het succesrecept van The Lighthouse werkt, bewijst het mooie rijtje hoogtepunten. Zo bracht een reeks van meer dan 100 live shows de band onder andere op het Hongaarse topfestival Sziget, Pukkelpop, Suikerrock, Crammerock en tal van andere binnen- en buitenlandse podia.

Hun debuut EP ‘Let's Make a Scene’ werd in april 2016 uitgebracht en kon rekenen op lovende reacties in binnen- en buitenland. Maar het is pas met hun daaropvolgende single 'Hollywood' dat de band het grote publiek wist te bereiken en het hoogste schavot wegkaapte bij De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. In het najaar volgt een nieuwe EP, geproducet door Huub Reijnders (Kaiser Chiefs, Gabriël Rios, etc.) en Pieter Schrevens (Five Days, Mirranda), voorlopers Backbeats en Headlights zorgden alvast voor het mooie weer deze zomer. More to come!

Meer info vind je op www.instagram.com 

|Doorsturen

Agenda>>> Klik hier voor de complete Agenda.Aanbiedingen!

Ingezonden Jouw nieuws

Vacatures


Sjnabbeltjes

Laatste reacties